Osnaživanje studenata kroz stručne prakse u preduzećima

emina certifikat

Stipendistici Instituta za razvoj mladih KULT, Emini Krnjić, uručen je certifikat na završnoj ceremonija STEP (Student Training and Empowerment Program) programa koja je održana 10. maja 2018. godine u Sarajevu.

Institut je Emini omogućio tromjesečni praktični rad kroz STEP koji omogućava studentima sticanje stručne prakse u bh. preduzećima i organizacijama, a radi njihovog osnaživanja za tržište rada.

STEP program je prije prakse organizovao i treninge gdje su učesnici učili kako napisati CV i motivaciono pismo, kako ispuniti aplikaciju za posao, savladali osnovne IT vještine i alate potrebne na tržištu rada, usavršili vještine komunikacije, javnog govora i prezentiranja i kako se ponašati na razgovoru za posao.

Cilj programa je bio, pružanjem neformalnog obrazovanja i sticanja iskustva kroz obavljanje prakse, promijeniti kolektivno uvjerenje da u Bosni i Hercegovini nema budućnosti za mlade, tako što im je uz saradnju s firmama i organizacijama omogućena prilika za aktiviranje i lično iskustvo učenja kroz rad.

Na završnoj ceremoniji dodijeljene su i zahvalnice preduzećima i organizacijama koja su podržala program.

Program je finansirala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search