Pitanja mladih u fokusu Slovačke i BiH

delegacija slovačkeNa pitanjima mladih u narednom periodu ozbiljnije će se sarađivati između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva školstva, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke, nakon što je 23. aprila 2018. godine u Sarajevu potpisan Memorandum o saradnji u oblasti mladih između ove dvije zemlje.

Tokom zvanične posjete našoj zemlji, delegacije Republike Slovačke posjetila je i Institut za razvoj mladih KULT, nevladinu organizaciju koja već petnaest godina zagovara kreiranje boljeg životnog ambijenta za mlade u BiH.

Članovima/icama delegacije i Ministarstva civilnih poslova BiH predstavljen je rad Instituta, govorilo se o poljima u kojima je zajedničkim radom moguće ostvariti napredak, ali i situaciji u kojoj se danas nalaze mladi iz BiH.

Institut za razvoj mladih KULT iskazao je zadovoljsvo zbog potpisivanja ovakvog sporazuma, ali i istakao spremnost za pružanje podrške svim procesima koji će doprinijeti izgradnji boljeg životnog ambijenta za mlade u BiH.

Potpisivanjem Memoranduma i njegovom punom implementacijom, stvara se ambijent u kojem je moguća kvalitetna komunikacija, formiranje zajedničkih radnih grupa i razmjena iskustava čime se ujedno osnažuje omladinski sektor, što je snažan preduvjet za razvoj Bosne i Hercegovine i Republike Slovačke.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search