Da li vi odustajete nakon prvog neuspjeha?

Da li vi odustajete nakon prvog neuspjeha? Ili ste oni koji nakon neuspjeha i negativnog odgovora, uče iz svojih grešaka pa pokušaju popraviti ako vam je stalo do toga?

Ovo je pitanje na koje su odgovor pokušali dati učenici  QSI International School of Sarajevo u okviru Dana karijera na kojem je jedna od predavačica bila i Mirela Geko iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Mirela je sa učenicima/ama razgovarala o omladinskom aktivizmu i omladinskom radu, volontiranju, promjenama koje mladi mogu voditi, ali i o ličnim iskustvima tokom višegodišnjeg angažmana u građanskom aktivizmu.

mirela predavanje 1

„Nisam odustajala nikad od ideje da mladi mogu nešto promijeniti. I nikada to nisam gledala kao nešto što moram da radim, nego nešto što želim. Nikad nije bio problem da budem na nekim volonterskim aktivnostima čitav dan, da čistim park, da idem u škole i okupljam mlade da radimo nešto pozitivno. Uživala sam u svakom trenutku koji sam provodila okružena mladima s kojim sam radila na promjenama, pa makar i onim koje su bile vidljive samo nama i najbližim nama.“ – poručila je mladima Mirela Geko.

Tema razgovora bila je i Zakon o mladima FBiH i Zakon o volontiranju FBiH, politike prema mladima, te jačanje kapaciteta mladih.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search