Mladi aktivisti iz deset zemalja grade bolje sutra za nove generacije

Institut za razvoj mladih KULT dio je inicijative „Aktivni mladi – korak ka zajedničkim promjenama“.

Ova inicijativa u narednom periodu okupit će iskusne omladinske radnike i aktiviste iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Makedonije, Hrvatske, Kosova*, Albanije, Grčke i Češke, a sa ciljem aktivnijeg učešća mladih u javnom i političkom životu zajednice. Cilj je pokrenuti mlade u ovim zemljama i motivisati ih da budu aktivniji i daju više doprinosa promjenama koje su neophodne ovoj populaciji.

Ako želimo stvarne promjene, moramo započeti sa promjenom svijesti kod mladih – polaznica je inicijative.

kick off

Online aktivizam, ljudska i građanska prava, uvođenje obaveze izlaska na izbore samo su neke od tema kojima će se mladi aktivisti baviti tokom trajanja inicijative.

Mladi aktivisti pohađat će četverodnevni trening, biti dio lokalnih akcija, ali i kreirati nikz preporuka kako do boljeg položaja mladih.

kickoff2

Prvi sastanak tima koji će voditi cijelu inicijativu održan je 13. aprila 2018. godine u Sarajevu, a javni poziv za odabir mladih aktivista koji će biti dio realizacije inicijative biće raspisan početkom maja.

Inicijativu realizuju Razvojni centar za mlade, Udruženje YouthWach iz Slovačke, Intermedia iz Srbije, COSMO iz Crne Gore i Institut za razvoj mladih KULT, a uz podršku Evropske omladinske fondacije Vijeća Evrope.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search