Sastanak s predsjednikom Komisije za pitanja mladih pri Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Na sastanku održanom 25. aprila 2011. poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednik Komisije za pitanja mladih Mirza Ustamujić i izvršni direktor KULTA Jasmin Bešić razgovarali su o procesu provođenja Zakona o mladima FBiH, koji je usvojen 2010. g. KULT je istaknuo da je tokom višemjesečne promocije Zakona oko 30.000 mladih u FBiH upoznato s njim.

 

. Komisija za pitanja mladih pri Predstavničkom domu i KULT pokrenut će inicijativu za donošenje zakona o volontiranju u ovoj godini. „Institucionalizacija volontiranja u Evropskoj uniji pokazala se kao pozitivan primjer priznavanja iskustva koje mladi stiču svojim volonterskim radom“, kazao je Ustamujić.

 

Bešić je naglasio veliku potrebu za programima zapošljavanja i neformalne obuke mladih ljudi: „Prema mišljenju mladih ljudi, bolje obrazovanje i šanse za posao osiguravaju im perspektivnu budućnost unutar granica BiH“.Komisija-KULT_250411

„Komisija za pitanja mladih i KULT u narednom će periodu pokretati konkretne inicijative za poboljšanje položaja mladih“, složili su se sagovornici.
©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search