Kad se male ruke slože, sve se može

vukosavljemalerukeeee

„Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!“  - moto je kojim se vode stanovnici Vukosavlja koji svakodnevno pokazuju kolika je snaga volje, aktivizma i saradnje.

U Vukosavlju, mjestu koje ima nešto više od 4.500 stanovnika o aktivizmu i radu uči se od naranije dobi. Tome svjedoči i izložba koju su organizovali članovi/ce Udruženje građana „Pruži mi ruku“, a u okviru koje su izloženi upravo radovi najmlađih.

Ukrasne kutije od šperploče u različitim bojama izradili su učenici i učenice iz lokalne škole, a mogli ih kupiti stariji kako bi podržali rad Udruženje roditelja djece i omladine s poteškoćama  u razvoju i lica sa invaliditetom "Pruži mi ruku" koje pruža podršku roditeljima i djeci sa smetnjama u razvoju na području opštine Vukosavlje.

Ovo udruženje već duži niz godina aktivno djeluje u ovoj lokalnoj zajednici gdje okupljaju veliki broj volontera i glavni su pokretači aktivnosti u ovoj zajednici.

Realizaciju akcije podržao je i Institut za razvoj mladih KULT u okviru realizacije Lokalnih građanskih inicijativa na području cijele Bosne i Hercegovine.

Lokalna građanska inicijativa (LGI) jeste akcija, aktivnost građana/ki usmjerena na poboljšanje stanja u lokalnoj zajednici i društvu u kojem žive. U građanske aktivnosti mogu se uključiti građani/ke pojedinačno ili zajednički, a sve s ciljem ukazivanja na konkretne probleme i rješavanja problema u zajednici u kojoj žive.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search