O zapošljavanju mladih Zapadnog Balkana

web4yes forum sarajevo

Sarajevo je 29. maja 2019. godine bilo domaćin trećeg po redu sastanka Foruma u okviru projekta WeB4YES.

Inicijativa organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih (WeB4YES – Western Balkan Civil Society Organisations for Youth Employment Support) je regionalna inicijativa usmjerena na jačanje međusektorske saradnje s ciljem da se podrže mladi nezaposleni građani Zapadnog Balkana i osmisle inovativna rješenja za zapošljivost i zapošljavanje. Cilj inicijative je osnaživanje organizacija civilnog društva da doprinesu rješavanju problema nezaposlenosti i poboljšanju uslova za preduzetništvo mladih, kroz zagovaranje i monitoring na lokalnom, državnom i regionalnom nivou.

Tokom sastanka se govorilo o već realizovanim aktivnostima, ali su učesnici/e imali priliku da podijele sa grupom neke svoje stavove vezano na teme zapošljivosti, preduzetništva mladih, pasivnosti mladih, zakonskih regulativa za preduzetnike/ce, odlaska mladih.

Institut za razvoj mladih KULT osnovao je Forum o (samo)zapošljavanju mladih u BiH koji se sastoji od 26 predstavnika akademske zajednice, nevladinog, vladinog i privatnog sektora sa relevantnim iskustvom u oblasti zapošljavanja i preduzetništva mladih.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search