Civilno društvo i zagovaranje

civilno drustvo i zagovaranje

Institut za razvoj mladih KULT je, u okviru regionalnog projekta WeB4YES – Inicijativa organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih, proveo dvodnevnu osnovnu obuku o zagovaranju 25. i 26. marta 2019. godine u prostorijama hotela Hills, na Ilidži.

Program obuke bio je namijenjen isključivo organizacijama civilnog društva koje su posvećene radu s mladima, a koje imaju iskustvo u oblasti zapošljavanja i/ili peduzetništva mladih, organizacijama koje svoj rad obavljaju u udaljenim i nerazvijenim područjima na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, te organizacijama civilnog društva koje imaju odlučnu volju i motiv da se uključe u proces kreiranja javnih politika i jačanja svojih kapaciteta.

U skladu sa pozivom i kriterijima, odabrani su učesnici iz 13 različitih organizacija civilnog društva koje djeluju na području cijele Bosne i Hercegovine, iz sljedećih lokalnih zajednica: Banja Luka, Bihać, Gornji Vakuf – Uskoplje, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica, Travnik, Tuzla i Živinice.

Osnovna obuka o zagovaranju je naglasila potrebu aktivnog uključivanja organizacija civilnog društva u proces razvoja, provođenja i promjene javnih politika kada je u pitanju zapošljavanje mladih. Drugi dio obuke bio je posvećen osnovama zagovaranja koji je podrazumijevao teoretski dio, praktične primjere, zadatke i simulacije, uz interakciju učesnika.

©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search