Poziv organizacijama civilnog društva posvećenim radu s mladima za učešće na dvodnevnoj obuci o zagovaranju

WeB4YES E poster

Institut za razvoj mladih KULT, u okviru Inicijative organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih - WeB4YES, poziva organizacije civilnog društva posvećene radu s mladima za učešće na dvodnevnoj obuci o zagovaranju.

Obuka se organizuje kao sastavni dio šireg programa podrške organizacijama civilnog društva i jačanja njihovih kapaciteta za aktivno učešće u procesu razvoja i promjene javnih politika, a naročito u oblasti unapređivanja zapošljavanja mladih. Jedna od narednih faza podrazumijevat će i poziv za dodjelu sredstava organizacijama za implementaciju projekata javnog zagovaranja i unapređivanja javnih politika.

Cilj obuke je unaprijediti kapacitete organizacija za implementaciju aktivnosti javnog zagovaranja u području zapošljavanja mladih i poticanja preduzetništva, pružajući osnovna tehnička znanja i vještine o procesu zagovaranja i kreiranja javnih politika.

Obuka se održava od 25. do 26. marta 2019. godine u hotelu Hills u Sarajevu s početkom u 13.30 sati.

Institut za razvoj mladih KULT snosi troškove organizacije obuke, materijal za rad za vrijeme događaja i smještaja na bazi punog pansiona. 

Kriteriji za prijavu

Potencijalni učesnici obuke su isključivo organizacije civilnog društva posvećene radu s mladima, a ispunjavaju neke od sljedećih kriterija:

  • Iskustvo u oblasti zapošljavanja i/ili preduzetništva mladih,
  • Svoj rad obavljaju u udaljenim i nerazvijenim područjima na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine,
  • Odlučna volja i motiv da se uključe u proces kreiranja javnih politika i spremnost za jačanje svojih kapaciteta.

Rok za prijavu:

Poziv ostaje otvoren do ponedjeljka, 11.3.2019. g., do 13.00 sati.

Prijave dostaviti:

- putem online obrasca koji se nalazi na: http://mladi.org/myURL/javnozagovaranje

Tekst cijelog javnog poziva dostupan je ovdje.

NAPOMENA: Prilikom prijave molimo vas da vodite računa o tome da će svi učesnici/e odabrani za učešće biti informirani do 20. marta 2019. godine do 16.30 sati putem emaila.

Eventualna pitanja mogu se postaviti putem emaila na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., (Predmet/subject: Upit, 17.05.0-N2.1-297) ili putem telefona na +387 33 778 762.

©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search