O pogodnom okruženju za preduzetništvo mladih

drac

Nacrt regionalnog izvještaja o pogodnom okruženju za preduzetništvo mladih na Zapadnom Balkanu, predstavila je predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT prvog dana Regionalni forum o preduzetništvu mladih koji se 20. i 21. novembra 2018. godine održava u Draču.

Održana je i interaktivna radionica s učesnicima o ovoj temi s ciljem da se kroz konstruktivni dijalog elaboriraju postojeće i proizvedu nove preporuke koje će biti uvrštene u regionalni izvještaj.

Predstavnik Beogradske otvorene škole predstavio je i nacrt regionalnog izvještaja o preduzetničkom učenju, te je se na isti način pristupilo diskusiji s ciljem razrade preporuka koje će se uvrstiti u regionalni izvještaj o preduzetničkom učenju.

Regionalni forum o preduzetništvu mladih održava se u sklopu regionalnog projekta WeB4YES – Inicijativa organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih. Domaćin Regionalnog foruma o preduzetništvu mladih je partnerska organizacija Asocijacija Beyond Barriers iz Tirane, a Forumu prisustvuje predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT, kao partnerske organizacije u ovoj inicijativi, i 4 predstavnika državnog tima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora.

Drugi dan Foruma posvećen je rezultatima istraživanja i preporukama politika o inicijativi razvoja preduzetničkog obrazovanja u Evropskoj uniji. Predstavit će se i primjeri dobrih praksi o inovativnim mladim preduzetnicima na Zapadnom Balkanu. Regionalnom forumu prisustvuje preko 70 učesnika iz javnog, privatnog i nevladinog sektora iz regije Zapadnog Balkana.

Projekat WeB4YES je podržan sredstvima Evropske komisije.

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search