Potpisani ugovori o saradnji, mladima uskoro Hub u Hadžićima

Potpisivanjem ugovora o saradnji između tri organizacije, nastavljeno je umrežavanje i jačanje organizacijskih kapaciteta u okviru inicijative Snaga lokalnog.

 

Zvaničnim potpisivanjem Ugovora, definiran je početak saradnje između Udruženja Amatersko sportsko društvo S (A.S.U.S.)  i Tershouse-a, te Udruženja  i Kulturno-sportskog i rekreacionog centra Hadžići.

Udruženje A.S.U.S. okuplja mlade sa područja općine Hadžići i kroz različite aktivnosti doprinosi procesima u zajednici, te učešćem u društveno-odgovornim događajima poboljšava njen položaj.

Po završetku radova, mladima će na biti raspolaganju poseban prostor u kojem će moći učiti, raditi, družiti se, organizirati događaje, ali i prisustvovati  različitim radionicama i treninzima. Potpisivanjem ugovora o saradnji između Tershouse-a i Udruženja A.S.U.S. definiran je nastavak podrške i mentorstva u narednom periodu, te je postavljen kamen temeljac budućih saradnji.

„Mogu reći da je ovo jedna od najvažnijih stvari za mlade koja se desila u proteklim godinama. Mladi će konačno imati svoj prostor za rad, učenje, istraživanje. Jako nam je važna administrativno-tehnička podrška koju imamo od strane Instituta za razvoj mladih KULT i Terhouse-a s obzirom na dugogodišnje iskustvo koje ove organizacije imaju. Općina Hadžići, koja je glavni finansijer projekta nastavlja proces poboljšanja položaja mladih u zajednici. Do sada je to bilo kroz finansiranje projekata mladih, a podršku u osposobljavanju Hub-a možemo posmatrati kao stepenicu više“, rekao je Tarik Fatić, predsjednik Udruženja Amatersko sportsko društvo S.

Sada već dobro prepoznatljivi Tershouse predstavlja najveći event & coworking prostor u Bosni i Hercegovini, koji je na raspolaganju svim individuama, organizacijama kojima je neophodan prostor za rad, održavanje događaja, a također predstavlja i mjesto umrežavanja, kako firmi, tako i pojedinaca.

„Kada smo započeli sa radom Tershouse-a, koncept je tada bio poprilično nov za Bosnu i Hercegovinu. Drago mi je kada vidim da su lokalne zajednice prepoznale važnost kreiranja prostora sa višestrukom namjenom – bilo da ste student, mladi poduzetnik ili jednostavno trebate prostor za vašu prezentaciju, mi smo tu za vas. Rado ćemo podijeliti znanje, iskustvo ali i kapaciteta našeg centra, u cilju uspješnijeg početka rada Hub-a u Hadžićima“, istakao je Nermin Šehić, osnivač i direktor Tershouse d.o.o., Coworking Space.

Sve aktivnosti koje su u nadležnosti rada i djelovanja Udruženja A.S.U.S., biti će organizirane u prostorijama Kulturno-sportskog i rekreacionog centra Hadžići. Potpisivanjem ugovora o saradnji CKSR staviti će na raspolaganje svoje kapacitete i prostorije za nesmetano odvijanje svih edukativnih i drugih aktivnosti u narednom periodu.

„Kroz rad Hub-a cilj nam je okupiti sve mlade na jednom mjestu gdje će moći da se obrazuju, uče, te da stvaraju nova poznanstva. Vrata Hub-a biti će otvorena za sve mlade koji se žele aktivirati, učiniti nešto za sebe ali i lokalnu zajednicu. Udruženje A.S.U.S je jedino udruženje mladih na području Hadžića, a planirano je održavanje niza aktivnosti u okviru različitih programa namijenjenih mladima. Pomoć za realizaciju projekta došla je sa više strana – u prvom redu tu je Opština koja je obezbijedila najveći dio sredstava, zatim Međunarodna organizacija za migracije (IOM) kroz donaciju računarske opreme, te Institut za razvoj mladih KULT koji je tokom cjelokupnog procesa pružao nesebičnu podršku u vidu edukacije i mentorstva“, riječi su Ilijasa Kovačevića, direktora Javne ustanove „Kulturno-sportski i rekreacioni centar“ Hadžići. 

Snaga lokalnog je inicijativa USAID-a kroz koju Institut za razvoj mladih KULT jača kapacitete lokalnih organizacija.

Kroz različite aktivnosti poput treninga i mentorstva za razvoj kapaciteta, razvoja alata za jačanje organizacijskih kapaciteta, kontinuiranog praćenja i evaluacije učinka, vidljivošću i promocijom, te dodatnim umrežavanjem program aktivno doprinosi razvoju kapaciteta organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini.

Snaga lokalnog / Dokumenti

Kalendar / Calendar

Novembar   2021
Ned Pon Uto Sri Čet Pet Sub
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search