Kupujemo i koristimo domaće!

U današnje vrijeme kada nam se često nude različiti proizvodi teško je izabrati najbolje. Stoga je Institut za razvoj mladih KULT prepoznao važnost sajma bosanskohercegovačkih proizvoda, koji je organiziran od strane udruženja Kupujmo i koristimo domaće. Tokom sajma Institut je predstavio svoj dosadašnji rad i obuku Uči, misli i djeluj! – UMiD svim zainteresiranim posjetiocima. Pored navedenog predstavljen je i Volonterski dnevnik tj. knjižica koja predstavlja sve aktivnosti pojedinca koje je potrebno obaviti kako bi dobio certifikat o posjedovanju znanja i vještina o omladinskom radu i obavljanju volonterskog angažmana. Dnevnik je posebno zanimljiv mladima koji su uvidjeli mogućnost unošenja podataka i komentara o različitim aktivnostima kojima se bave. 

Ukoliko se pitate kako prepoznati domaći proizvod jednostavno je. Svi bosanskohercegovački proizvodi imaju bar kod 387. Kupovinom domaćih proizvoda jačamo našu ekonomiju i na taj način postajemo ekonomski stabilnija zemlja. Mi smo izabrali najbolje. Kupujmo i koristimo domaće!

Sajam je održan u periodu od 2. do 5. oktobra 2013. g. ispred BBI centra u Sarajevu. Videoprilog o održanom sajmu možete pogledati na ovom linku.

sajam-kkd

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search