sastanak masserPoboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH bila je tema sastanka predstavnika Instituta za razvoj mladih KULT i kompanije „Messer - Gases for life“.

Sastanak je organizovan 25. aprila 2019. godine kao dio istoimene inicijative koju Institut realizuje, a finansira Evropska unija.

Radni sastanak je poslužio da se predstave primjeri dobre prakse kompanije „Messer“ koji se tiču poštivanja ljudskih prava, društveno odgovoronog poslovanja i korporativnog volontiranja. Predstavnici kompanije „Messer“ su predstavili svoju publikaciju „Kodeks ponašanja“ Grupacije Messer koji se zasniva na deset Vodeći principa UN-a. Kodeks definira prava radnika unutar kompanije „Messer“,  zatim tretira sigurnosne propise unutar kompanije, pitanja zaštite okoliša, sigurnosti podataka, rješavanje kriznih situacija sa klijentima i uposlenicima, borbi protiv korupcije, 

Tokom sastanka predstavnica kompanije „Messer“ je predstavila obuke koje vrše sa svojim uposlenicima, neke od tih obuka su obuke o sigurnosti na radu, kursevi stranih jezika, team building aktivnosti kao i obuke stručnog usavršavanja.

U narednom periodu predstavnici Instituta će aktivno surađivati sa predstavnicima kompanije „Messer“ na provođenju inicijative „Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH“.

Poboljšanje ljudskih prava... / Galerija slika

COM_SPEASYIMAGEGALLERY_NO_IMAGES

poboljšanje ljudskih prava... / Dokumenti

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search