Održana edukacija novih peer edukatora/ica

U subotu 16. oktobra s početkom u 11.00 sati, u SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, okupili su se vršnjački/e edukatori/ce iz općina: Istočna Ilidža, Višegrad, Fojnica, Novi Grad Sarajevo i Ilidža.

Osnovni zadatak vršnjačkih edukatora/ica je bio da se upoznaju sa budućim vršnjačkim edukatorima/icama iz sarajevske općine Novi Grad, te da im prezentiraju metodologiju Zaplovimo zajedno. Zaplovimo zajedno predstavlja metodologiju rada sa mladima gdje se putem interaktivne radionice mlade osobe informiraju o pitanjima vezanim za seksualno i reproduktivno zdravlje, nasilje, zdrave stilove života, ljubav, osjećaje i rodne uloge.

.

 

IMG_1060

Budući/e peer edukatori/ce navedene metodologije, tokom proteklih godinu dana već  su se upoznali sa principima edukacije vršnjaka/inja kroz radionice koje su održavane u SOS centru za mlade. Osim što su prošli kroz radionicu Zaplovimo zajedno imali su i edukaciju gdje su saznali na koji način će pristupiti drugim vršnjacima/kinjama u narednim prezentacijama metodologije.

IMG_1087

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search