Danas aktivni mladi – sutra odgovorni građani!

Prema ranijem dogovoru sa peer edukatorima/cama iz općina Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Višegrad, Istočna Ilidža i Ilijaš, u subotu 5. marta u 11.00 sati, održan je metodološki trening Zaplovimo zajedno. Radionici su prisustvovali i učenici/ce iz srednjih škola koji su imali priliku da steknu znanja i upoznaju se sa metodologijom Zaplovimo zajedno na prethodnim radionicama vršnjačke edukacije. Trening je održan u prostorijama obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA u Ilidži.

Kroz interakciju, prezentacije, raznovrsne primjere učesnici/ce radionice su upotpunili svoja već ranije stečena znanja, ali su i saznali dosta  novog. U toku radionice nije mogla, a da se ne primjeti njihova zainteresiranost o temi seksualnog i reproduktivnog zdravlja, zdravih stilova života, različitih rodnih uloga, ljubavi, osjećaja... Ovim treningom skrenuta je pažnja da moraju neprestano biti u toku s aktuelnim informacijama, biti sigurni u sebe, pažljivo slušati i uključivati učesnike/ce Zaplovimo zajedno u interaktivne diskusije.

Edukovani i informirani mladi ljudi, zajedničkim naporima znaju kako motivirati mlade da na vrijeme preduzmu preventivne mjere zaštite, te da bez ustučavanja razgovaraju o seksualnosti, kontracepciji i drugim sličnim temama.

.

 

zaplovimo_zajedno_1   zaplovimo_zajedno_4

zaplovimo_zajedno_3   zaplovimo_zajedno_5

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search