Obuka IOM-a o temi HIV/AIDS - jačanje i zagovaranje

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Hotelu Evropa u Sarajevu organizirala je obuku o temi HIV/AIDS - jačanje i zagovaranje, u okviru projekta Izgradnja državnih kapaciteta i podizanje svijesti o HIV/AIDS-u BiH: mobilne populacije.

Na trodnevnoj obuci učestovalo je 26 nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine, a vodili su je stručnjaci/kinje iz Italije: gosp. Stefano Volpicelli, gosp. Germano Calvi i gđa Viviane Sacco. Cilj obuke je da se kod domaćih nevladinih organizacija ojačaju sposobnosti komuniciranja i zagovaranja, kao i aktivizma vezanog uz HIV/AIDS.

Budući da „Ispravna komunikacija o HIV/AIDS-u može promijeniti situaciju“, IOM planira niz obuka za NVO-e i stručnjake/kinje iz oblasti masovnih medija kako bi se ojačele njihove komunikacijske sposobnosti u vezi s prevencijom i brigom vezanim za HIV/AIDS u mobilnih populacija.

Projekt finansira Globalni fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malerije za BiH (GFATM), sredstvima u BiH upravlja UNDP, a implementira ga Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

.

ZAJEDNIKA_1

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search