HIV/AIDS - razumijevanje podataka i informacija

Početkom oktobra u Tesliću je održana trodnevna napredna obuka o temi HIV/AIDS - razumijevanje podataka i informacija, kroz implementaciju IOM-ovih aktivnosti koje imaju za cilj smanjenje ranjivosti migranata i mobilnih populacija u BiH. U obuci su učestvovali i predstavnici/ce KULTA, u okviru projekta Info-tačka za mlade.

Napredna obuka o temi HIV AIDS - razumjevanje podataka i informacija namijenjena je aktivistima/kinjama nevladinih organizacija i medijima. Obuka uključuje otvaranje plenarnih diskusija kako bi se pomogla uspostava zajedničke strategije za komunikaciju i saradnju između ove dvije grupe, ali i javnog sektora. Cilj je pravilno razumijevanje medicinske i epidemiološke slike HIV-a i AIDS-a, kao i osvrt na pitanja u vezi s HIV-om i AIDS-om, te uspostava interaktivne grupe NVO-a i medija.

Treneri/ce obuke su stručnjaci/kinje iz italijanskog Državnog instituta za zdravlje, Infektivne klinike u Banjoj Luci, te IOM-a iz Rima, Ženeve i Sarajeva. Projekt se realizira uz finansijsku podršku Globalnog fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkoloze i malarije za BiH (GFATM) kojim upravlja UNDP.

.

SVI_OSLOB_-_Copy

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search