Konferencija U korak sa zakonima o mladima u BiH

Institut za razvoj mladih KULT poziva Vas na konferenciju „U korak sa zakonima o mladima u BiH“, koja će se održati 22. aprila 2013. g. u 14 sati, u hotelu Bristol u Sarajevu.

Na konferenciji će biti predstavljeni primjeri dobrih praksi provođenja dvaju zakona o mladima u BiH, bit će promoviran priručnik o institucionalnoj saradnji s vijećima mladih/omladinskim savjetima te će biti predstavljena vijeća mladih/omladinski savjeti kao krovna omladinska udruženja. Razgovarat će se i o sljedećim temama:

        -  zakoni o mladima kao vodiči za odgovornu brigu o mladima

     -  zakonske obaveze institucija vlasti u praksi

     - oblici saradnje između lokalnih vlasti i omladinskih udruženja i vijeća/savjeta

Učesnici/e konferencije su predstavnici/e vlasti, međunarodnih institucija i organizacija, vijeća mladih/omladinskih savjeta i medija. Poslije konferencije je planirana zakuska kako bi se predstavnici/e vijeća mladih/omladinskih savjeta mogli bolje predstaviti zainteresiranim stranama.

Konferencija se organizira u okviru inicijative Institucionalni dijalog između mladih i vlasti kroz osnivanje vijeća mladih. Više o projektu možete naći na  web stranici www.mladi.org.

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak najkasnije do 17. aprila o. g. e-mailom na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefonom na: + 387 33 778 766.

 

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search