Pokrenuta Facebook stranica "Online aktivizam"

Online aktivizmom mladi ljudi mogu direktno i indirektno doprinijeti svojoj lokalnoj zajednici, ali i šire, promovišući i zalažući se za ideje i aktivnosti koje će imati pozitivan ishod. Kako bismo mladim ljudima približili alate kojima se mogu koristiti na internetu, pokrenuta je Facebook stranica Online aktivizam. Kako koristiti FACEBOOK, TWITTER, VIDEO, CROWDMAPPING ili FOTOGRAFIJE? Može li jedna osoba pokrenuti promjene?

abelaaaa

On-line aktivizam podrazumijeva korištenje novih komunikacijskih tehnologija za različite forme aktivizma, kako bi se osiguralo lakše i brže komuniciranje među građanima (aktivistima i onima neaktivnima) i kako bi se poruke aktivista proslijedile do šire publike. Na stranici Online aktivizam, možete dijeliti svoja iskustva. Postati o promjeni koju vi želite vidjeti. Također, prateći stranicu možete se informisati o UMiD (Uči, misli i djeluj) online obuci i saznati sve o alatima za online aktivizam.

„Cilj nam je da pokažemo mladim ljudima da baš oni, kao pojedinci, mogu promijeniti društvo. Sve velike promjene nekada su bile male i krenule su od jednog čovjeka, od jedne ideje. Kroz našu stranicu edukovat ćemo mlade ljude o online alatima i to kroz infografike iz brošure „Online aktivizam za početnike“. Također, obavještavat ćemo ih o UMiD online obuci. Ono što je najvažnije, mladim ljudima dat ćemo prostor i priliku da javno i otvoreno razgovaraju o promjenama koje žele donijeti i o načinima na koje to misle postići“ – kaže Mirela Ajanović iz Instituta za razvoj mladih KULT. Dodaje da su svi dobrodošli da prate i objavljuju na ovoj stranici.

Budimo uključeni, budimo aktivni!

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search