Omladinski start up biznisi finansirani od strane lokalnih zajednica

14. jula 2014. godine Institut za razvoj mladih KULT potpisao je Sporazum s  Projektom zapošljavanja mladih o implementaciji inicijative “Omladinski start-up biznisi finansirani od strane lokalnih zajednica”.
Svjesni problema nepostojanja efikasnog i održivog instrumenta podrške omladinskim preduzetnicima u okviru strateških dokumenata lokalnih zajednica i problema niske stope mladih koji mogu pokrenuti vlastiti biznis zbog nedostatka programa samozapošljavanja mladih, informacija, savjetodavne i finansijske podrške želimo ovom inicjativom poboljšati mehanizam podrške omladinskom preduzetništvu u najmanje 10 lokalnih zajednica u BiH i obezbijediti najmanje 15 novih radnih mjesta pokretanjem omladinskih start-up biznisa.

fotka webfotka web 2

Konkretno, aktivnosti koje će doprinijeti procesu:

Izrada i distribuiranje akcionog plana koji će služiti kao model za uključivanje u strategije prema mladima.

Uspostavljanje saradnje s lokalnim zajednicama s ciljem izgradnje i implementacije modela podrške pokretanju omladinskih biznisa.

Odabir najboljih biznis planova kojim će se pružiti finansijska podrška i monitoring cjelokupnog procesa.


Nadamo se da ćemo svojim radom doprinijeti ekonomskom razvoju lokalnih zajednica i rješavanju pitanja nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na mlade kao kategoriju stanovništva kojoj su finansijska podrška te drugi vidovi potpore neophodni za puno učešće u ekonomskom, društvenom i kulturnom životu te čije je konkurentske sposobnosti potrebno jačati kako bi se osigurala integracija mlade radne snage u tržište rada i savremene ekonomske tokove.

fotka web 4fotka web 3

Omladinski start-up... / Galerija slika

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search