Općina Orašje će se uključiti u program sufinansiranja omladinskih start up biznisa

Institut za razvoj mladih KULT provodi aktivnosti u sklopu inicijative Omladinski start-up biznisi, namijenjene smanjenju nezaposlenosti mladih uvođenjem institucionalnih mehanizama podrške mladih preduzetnicima,  uključujući finansijsku i savjetodavnu pomoć nezaposlenim mladih osobama zaintersiranim za samozapošljavanje. U proteklom periodu finansirano je 9 omladinskih start up biznisa, a jos pet lokalnih zajednica uključenih u javni poziv je raspisalo javni poziv na osnovu kojih će biti finansirano više od 20 start up biznisa.

Radi uspješnih procesa koji se odvijaju na području općine Orašje, programa koje je predvijedjela Općina, inicijative Vijeća mladih općine Orašje pomoću koje će biti finansirana 3 omladinska start up bzinisa u sklopu podrške Projekta zapošljavanja mladih, predstavnice Instituta su održale sastanak s načelnikom Općine Orašje, gosp. Đurom Topićem. Načelnik, kao i službenik za pitanja mladih Općine Orašje upoznati su s programom, ciljevima, dosadašnjim uspjesima. Na sastanku se govorilo o programima koje razvija Općina, planiranim sredstvima za 2015. godinu i problemima s kojima se susreću mladi u Orašju.
Općina Orašje je pokazala veliku zainteresovanost i spremnost da odgovori gdje god je to moguće kako bi se položaj mladih, posebno nezaposlenih poboljšao i radi toga želju da se uključi u inicijativu Instituta.

Nadamo se uspješnim rezultatima u narednom periodu.

Aktivnost podržana  u sklopu "Projekta zapošljavanja mladih" Švicarske vlade.

sastanak orasje

 

Omladinski start-up... / Galerija slika

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search