Poziv za mlade iz Općine Novi Travnik: predajte svoje biznis planove

Na osnovu člana 38. Statuta Općine Novi Travnik ("Službeni glasnik općine Novi Travnik", broj: 3/08), Odluke o kriterijima, načinu i postupku dodjele sredstava za finansiranje omladinskih startup biznisa na području općine Novi Travnik ("Službeni glasnik općine Novi Travnik", broj: 8/14) i Sporazuma o saradnji između Općine Novi Travnik i Instituta za razvoj mladih KULT u vezi sa finansiranjem omladinskih startup biznisa od strane lokalne zajednice, broj: 01-49-1789/14 od 30.09.2014. godine, načelnik Općine objavljuje: 

JAVNI POZIV

za finansiranje omladinskih startup biznisa

(...)

Ko može aplicirati?

Na konkursu mogu da učestvuju mladi (punoljestna fizička lica starosti do 35 godina ili tim od više fizičkih lica), s prebivalištem na području općine Novi Travnik i koji u trenutku objave poziva nemaju registrirano preduzeće, koji imaju interesantnu poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje sopstvenog poslovnog poduhvata na području općine Novi Travnik. Očekuje se i ohrabruje prijavljivanje i učešće timova u kojima je oko jedne poslovne ideje okupljeno više osoba. Šansa da biznis plan bude realizovan je veća ukoliko biznis plan bude imao sve relavntne i realne pokazatelje uspješnosti. Jedan tim, odnosno samostalni podnosilac, može prijaviti više biznis planova. Ista osoba ne može biti član dva tima, niti istovremeno prijaviti ideju kao samostalni podnosilac i biti član jednog tima. 

Ko ne može aplicirati?

Prijave aplikacija se neće primati od osoba starijih od 35 godina i koje nemaju prebivalište na području općine Novi Travnik. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzimati u razmatranje.

(...)

Javni poziv je otvoren od 20.01.2015. do 04.02.2015. godine.

(...) 

Podrška Općine

Općina će tokom javnog poziva osigurati edukaciju za sve zainteresovane u pogledu popune obrasca prijave i odgovoriti na sva dodatna pitanja. Edukacija će se održati u utorak, 27.01.2015. godine, u sali Općinskog vijeća, s početkom u 10:00 sati. 

Na stranici Općine možete pronaći javni poziv, obrazac prijave, uputstvo za popunjavanje prijave i primjer popunjenog obrasca. 

Omladinski start-up... / Galerija slika

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search