Gračanica raspisala javni poziv za podršku start up biznisa

Na osnovu člana 36. Statuta općine Gračanica (“Službeni glasnik općine Gračanica”, broj 4/09) i  Sporazuma  o  saradnji  između Općine  Gračanica  i  Instituta  za  razvoj  mladih  KULT  u  vezi  sa finansiranjem omladinskih start-up biznisa od strane lokalne zajednice, broj: 02-05-04336-2014 od 30.09.2014. godine, Općinski načelnik objavljuje:

JAVNI POZIV

za finansiranje najboljeg omladinskog start up biznisa

Finansiranje omladinskih start up biznisa  Općine Gračanica u suštini, ne predstavlja samo takmičenje između projekata za novi biznis nego je usmjeren ka poticaju mladim ljudima da sami osnivaju preduzeća ili obrt.

Organizaciju ovih ciljeva vodi Općina Gračanica na temelju ciljeva iz strateških dokumenata Općine. Ovim programom su definisane pojedinosti u smislu uslova za učešće na takmičenju, organizacija takmičenja i načina za odabir pobjedničkih ideja kao i sklapanje ugovora za one koji odluče krenuti sa realizacijom dostavljenog biznis plana.

Detaljne informacije o Javnom pozivu, obrazac prijave, upustvo za popunjavanje kao i primjer popunjenog obrasca nalaze se ovdje.

Aktivnost savjetodavno i tehnički podržana od strane Instituta za razvoj mladih KULT u sklopu "Projekta zapošljavanja mladih" Švicarske vlade.

Omladinski start-up... / Galerija slika

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search