Općina Bosanska Krupa podržala startup biznise dva mlada preduzetnika

Mladi preduzetnici iz Bosanske Krupe, Selma Okić i Alija Jusić, sa Općinom su danas potpisali ugovore o finansiranju njihovih startup biznisa. Općina Bosanska Krupa, kao jedna od učesnica inicijative Omladinski startup biznisi podržani od strane lokalnih zajednica, uz tehničku i savjetodavnu pomoć Instituta za razvoj mladih KULT, mladima u svojoj lokalnoj zajednici dala je priliku za edukaciju o pisanju biznis planova, i ponudila finansijska sredstva i savjetodavnu podršku mladima koji samozapošljavanje smatraju svojom budućnošću.

Cilj inicijative Omladinski startup biznisi je uvođenje institucionalnih mehanizama podržavanja samozapošljavanja mladih kao održivog načina zapošljavanja, pružanjem finansijske i savjetodavne pomoći mladima zainteresiranim za samozapošljavanje.

Institut nastavlja s provođenjem aktivnosti u sklopu inicijative, sarađujući s općinama zainteresiranim za uvođenje detaljno razrađenog mehanizma za podršku mladim preduzetnicima, i s mladima koji svoju ideju žele pretočiti u biznis plan, te uz pomoć svoje Općine pokrenuti održiv i uspješan startup biznis.

Inicijativa je podržana u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske.

20150722 141055

 

Omladinski start-up... / Galerija slika

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search