Rada Andrijana Kapetinic 3

Za nešto više od mjesec dana na adrese Instituta za razvoj mladih KULT i lokalnih partnera pristiglo je više od 650 zahtjeva za opremom za učenice i učenike, kako bi bili u mogućnosti pratiti online nastavu. Zahtjevi su pristizali iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a potreba je postojala i u Bileći, gradiću u istočnoj Hercegovini. Uposlenici Instituta jučer su dan proveli sa učenicima iz ovog mjesta i ukupno im donirali 16 uređaja, 14 laptopa i 2 desktop računara. Svi uređaji uručeni su direktno u ruke učenika i ostaju u njihovom trajnom vlasništvu.

Vladimir Nazor

Online nastava predstavlja veliki izazov za učenike i učenice iz cijele BiH, ali i za nastavno osoblje, a svi zajedno se susreću s nedostatkom adekvatne tehničke opreme kako bi bez problema mogli pratiti, odnosno realizirati online nastavu. Zbog toga je Institut za razvoj mladih KULT pokrenuo inicijativu „Daruj opremu za online nastavu!“ čiji je cilj osigurati što većem broju učenika i učenica, iz porodica slabijeg imovinskog stanja, tehničku opremu za nesmetano praćenje online nastave.

Donacija laptopa u Zenici

Online nastava osigurala je fizičku distancu među učenicima i nastavnim osobljem u vrijeme pandemije virusa COVID-19, ali i pokazala drugu stranu problema. Stotine učenica i učenika širom BiH nemaju adekvatne uređaje kako bi nesmetano pratili online nastavu, zbog čega je Institut za razvoj mladih KULT pokrenuo inicijativu „Daruj opremu za online nastavu!“ kako bi se što većem broju učenika osigurala neophodna tehnička oprema.

Oprema za 100 učenika

Od danas će dodatnih stotinu djece iz socijalno ugroženih porodica imati mogućnost nesmetano pratiti online nastavu zahvaljujući inicijativi „Daruj opremu za online nastavu!“ koju provodi Institut za razvoj mladih KULT sa lokalnim partnerima. Fond otvoreno društvo BiH podržao je inicijativu donacijom 100 laptopa za učenike 9. razreda osnovnih škola i prva tri razreda srednjih škola.

Daruj opremu... / Dokumenti

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search