Pokretanje trening kuće za mlade je ideja koju je Fondacija tuzlanske zajednice razvijala u toku predhodnih godina te koja predstavlja nastavak kreiranja uslova za razvijanje kapaciteta mladih i omladinskog sektora u Gradu Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Institut za razvoj mladih KULT ovakve napore porepznaje i rado podržava zbog čega je podržao i opremanje multimedijalne kuće za mlade "LABIRINT".

Uspostavljanjem multimedijalne trening kuće za mlade „LABIRINT“ osigurava se angažman mladih ljudi sa područja tuzlanske regije te omogućuva prostor za mlade u kojem se mogu organizirati višednevne edukacije sa mogućnošću prenoćenja.

Uz podršku Američke ambasade u BiH za predstavnike/ce dvanaest omladinskih centara iz lokalnih zajednica Novi Grad, Ljubija, Gradiška, Kozarska Dubica, gradova Mostar, Tuzla i Zenica, te tri sarajevske općine Centar, Novo Sarajevo i Ilidža, u periodu od 8. do 11. decembra 2014. g. održan je modul o temi Poduzetništvo i pisanje biznis planova u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA u Ilidži.

Biznisi u omla.../ Galerija slika

Biznisi u omla... / Dokumenti

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search