Druženje mladih iz Švedske i polaznika Škole prijateljstva

Mladi iz Švedske koji putuju svijetom i prikupljaju novac za različite aktivnosti mladih u subotu, 23. jula 2016. godine, posjetili su Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA na Ilidži.

Kaj i Jelena, dvoje mladih ljudi koji rade na unapređenju položaja djece i mladih u društvu, ove godine odlučili su donirati sredstva za poboljšanje uslova rada Škole prijateljstva, koja se održava u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA. Od doniranih sredstava bit će obnovljena jedna od prostorija Centra, kako bi djeca koja pohađaju Školu prijateljstva, ali i polaznici drugih radionica, imala bolje uslove za boravak. Planirano je da u prostoriji bude postavljen laminat, te nabavljeni potrebni materijali.

jelena i kaj 1

„Drago nam je da smo upoznali djecu iz Škole prijateljstva i da ima neko ko organizuje ovakve aktivnosti za njih. Bitno je da djeca imaju prostor u kojem se mogu družiti, učiti i prevazilaziti razlike“- naglasila je Jelena tokom posjete Centru.

Školu prijateljstva pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, a stručni tim SPAJALICE pomaže im u učenju, pisanju zadaća, te im omogućava druženje sa vršnjacima. Jednom mjesečno, za djecu budu organizovani i kulturno – edukativni izleti ili posjete muzejima i drugim institucijama od kulturno-historijskog značaja.

jelena i kaj 2

jelena i kaj 3

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search