Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA tokom mjeseca augusta radit će u izmijenjenim terminima.

Centar će zbog korištenja godišnjih odmora raditi u terminu od 08.00 do 16.30 sati.

Centar neće raditi 14.08.2017. godine

Sve informacije dostupne su putem telefona 033 637-290 ili na e-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

spajalica zgrada 2 copy

U toku su prijave za „Ljeto u Spajalici“.

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA organizuje edukativno-kreativne radionice za djecu koje će im pomoći u razvoju kreativnosti, širenju vokabulara, razvijanju samopouzdanja i fine motorike, učenju engleskog jezika, poticanju zdravog takmičarskog duha, a sve uz učenje kroz zabavu i igru.

spajalica1

U ponudi su pojedinačne radionice, ali i paket od pet radionica u toku jedne sedmice. 

Link za prijave: ovdje

spajalica3

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA proslavio je deveti rođendan.

SPAJALICA je zvanično otvorena 26. augusta 2008. godine i već devet godina jedini je centar za mlade na području općine Ilidža. SPAJALICA predstavlja mjesto susreta mladih ljudi željnih novih znanja, neformalnog obrazovanja i druženja.

I ove godine korisnici usluga centra mogli su učestvovati u vannastavnim aktivnostima, pohađati kurseve stranih jezika, obuke, časove baleta, kreativne radionice.

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA u nedjelju, 28. augusta 2016. godine proslavio je 8. rođendan.

Rođendanskoj proslavi SPAJALICE prisustvovali su brojni građani/ke za koje su članovi Centra organizovali višesatni zabavni program.

Za sve posjetioce organizovane su akrivnosti prilagođene njihovom uzrastu. Oni nešto mlađi, uživali su u igrama bez granica, različitim sportskim aktivnostima, društvenim igricama, a organizovane su i kreativne radionice, te druženje sa dosadašnjim korisnicima/cama Centra, polaznicima/cama obuka, te volonterima i volonterkama.

rodjendan1

“Drago nam je da se proslavi pridružio veliki broj građana/ki, jer to je potvrda da korisnici/ce Centra vole i cijene ono što radimo za njih. Obrazovno-razonodni centrar za mlade SPAJALICA već osam godina mladima nudi prostor u kojem svoje slobodno vrijeme mogu provoditi sa smislom. Centar im zapravo nudi prostor za učenje, druženje i zabavu, a danas takvih prostora nemamo mnogo” - poručila je Vesna Filipović, voditeljica Centra.

SPAJALICA, kao jedan od vodećih društveno odgovornih centara za mlade u Bosni i Hercegovini, sudjeluje u donošenju i provođenju odluka koje se tiču poboljšanja položaja mladih, te provodi pristupačne i inovativne obuke i aktivnosti za njihovo neformalno obrazovanje i razonodu.

“Uživam u svim aktivnostima SPAJALICE. To je prostor u kojem sam toliko toga naučila na zabavan način i stekla mnogo prijatelja. I rođendandanska zabava za mene je jedno nezaboravno iskustvo.” – izjavila je Emina, korisnica Centra.

Rođendanska proslava organizovana je ispred Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA  na Ilidži.

rodjendan2

rodjendan 3

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search