Frenkie: I ja sam bio na korak do odlaska iz BiH

frenkie

Haotičnu situaciju u Bosni i Hercegovini trebate okrenuti u svoju korist, poručio je poznati bh. reper Adnan Hamidović Frenkie mladima iz BiH koji pohađaju Institutovu obuku „Uči, misli i djeluj!“ (UMiD).

Druženje sa Frenkijem za 14. generaciju polaznika i polaznica obuke organizovano je u okviru već tradicionalnog programa "Kafa sa..." tokom kojeg Institut mladima osigurava druženje sa istaknutim javnim ličnostima. Frenki je sa mladima razgovarao o svojim životnim izazovima, načinima prevazilaženja prepreka, obrazovanju i muzičkim počecima i uspjesima, ali i odlasku mladih, problemu sa kojim se bh. društvo posljednjih godina suočava.

I sam imam iskustvo sa odlaskom bliskih osoba. Moja porodica i ja smo bili na korak do odluke da napustimo BiH, ali smo ostali jer se vrijedi boriti – istakao je Frenkie tokom razgovora sa mladima.

Govorio je o pozitivnom buntu mladih, te o tome kako djelovati u lokalnoj zajednici.

Institut već duže od deset godina provodi certificiranu obuku omladinskih lidera/ki „Uči, misli i djeluj!“, koja polaznicima/ama, između ostalog, nudi mogućnost da steknu samopouzdanje, sagledaju svoje sposobnosti i potencijale te razviju osjećaj za odgovornost u društvu i steknu vještine upravljanja i bavljenja biznisom.

Razgovori sa inspirativnim javnim ličnostima iz različitih oblasti samo su jedan od načina kako potaknuti mlade da budu boljim liderima i donosiocima promjena u društvu.

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search