Mladi iz Starog Grada predstavili poslovne ideje

biznisi stari grad

Mladi iz Starog Grada predstavili su 10. januara 2019. godine  u prostorijama Općine svoje poslovne ideje. Riječ je o mladima koji su potencijalni kandidati i kandidatkinje za učešće u Preduzetničkom fondu za mlade.

Svi kandidati koji su učestvovali u predstavljanju poslovnih ideja zadovoljili su formalno-pravne uslove po osnovu Javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova udruženim sredstvima Općine Stari Grad Sarajevo i Instituta za razvoj mladih KULT.

Među potencijalnim biznisima našle su se poslovne ideje iz oblasti IT tehnologija, uslužnih djelatnosti i zanata. Posebno ohrabruje činjenica da je veliki broj mladih osoba zainteresiran da svoju poslovnu ideju sprovede u djelo i odvažuje se za poslovni poduhvat.

Institut za razvoj mladih KULT zajednički s Općinom Stari Grad Sarajevo, će odabranim kandidatima pored finansijske podrške, tokom prve godine poslovanja, pružati savjetodavnu i mentorsku podršku, i pomoć da svoj brend tehnički i marketinški usavrše i budu prepoznatljivi na tržištu i tako osiguraju svoju egzistenciju u BiH. Početak realizacije odabranih poslovnih ideja se očekuje u prvom kvartalu 2019. godine.

U okviru programa „Jačanje vještina i poticanje liderstva kod mladih za aktivno učešće u demokratskim procesima“ koji se bavi sveobuhvatnom podrškom u poboljšanju politike prema mladima, a mladi pitanje zapošljavanja osjećaju kao goruće, Institut za razvoj mladih KULT je u saradnji s 8 lokalnih zajednica osnovao Preduzetnički fond za mlade. Program podržava Ambasada Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search